PLATAFORMA PER LA LLENGUA.-

 

La CatalApp, l’aplicació mòbil que permet valorar la responsabilitat lingüística dels establiments, ja supera les 35.000 descàrregues en dispositius mòbils

 

Lleida, 3 d’agost.- Després de quatre mesos en funcionament, la CatalApp ja compta amb més de 500 establiments valorats a Lleida per part dels usuaris. L’aplicació mòbil promoguda per la Plataforma per la Llengua que funciona per a telèfons mòbils Android i iOs serveix per a valorar la responsabilitat lingüística dels establiments. Amb la CatalApp els consumidors poden saber quins comerços tenen una actitud més responsable amb l’ús del català.

Amb més de 700 valoracions fetes a restaurants, comerços, museus, cinemes i tota mena d’establiments, els usuaris consideren que els que tenen més responsabilitat lingüística són els supermercats Bon Preu i Esclat, la pastisseria Pa I Pastissos M. Serra, i la botiga de roba DI9. Això significa que aquests establiments tenen una bona atenció oral, escrita o virtual, segons el criteri dels clients i els usuaris. Totes les valoracions i les opinions de cada establiment es poden consultar en temps real a la mateixa aplicació.

La CatalApp permet valorar l’atenció oral, escrita i virtual dels comerços en funció de l’ús que fan de la llengua catalana, i que ha de permetre poder viure 100% en català. Amb aquesta aplicació innovadora, cada usuari registrat pot valorar i comentar l’ús que es fa de la llengua catalana en l’atenció oral, escrita i virtual dels més d’1.500.000 comerços d’arreu dels territoris de parla catalana. L’usuari pot valorar l’ús del català als establiments que desitgi amb un rang de cinc opcions.

La Plataforma per la Llengua pretén impulsar l’ús social de la llengua catalana a partir de la integració social i de fer que el català sigui la llengua comuna per a assegurar-ne la millora de l’estatus legal i la consciència lingüística de la societat. Per això, l’entitat té com a objectiu transformar el panorama actual per a aconseguir que els catalanoparlants tinguem garantit el dret de viure plenament en català.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.