Víctor Montañés i Borràs.-

 

Rajoy sempre es basa en negar el referèndum a Catalunya pel fet que la decisió sobre temes importants, com la separació de l’estat, l’han de prendre tots els espanyols. Si és així, com pot saber el que pensen tots els espanyols,  isi veuen bé el que una comunitat autònoma es pugui autodeterminar-se, si així ho decideix per majoria el seu parlament?

Evidentment que no ha parlat ni amb una mínima part de la població, i aquesta deu de ser del seu partit. Per saber-ho segur  caldria que fes un referèndum preguntant-ho a tothom.  Crec que es podria dur una gran sorpresa, ja que la gent cada cop veu més la unitat d’Espanya com una unió lliure, ja que per la força no té cap valor. Vegem cada dia com les parelles casades es poden separar i divorciar, com un país pot sortir-se’n d’una organització internacional on es membre, per no dir donar-se d’alta de societats, associacions, empreses de serveis,…, és natural que cada cop es respectin més les decisions personals, malgrat altres socis o membres no estiguin d’acord.

La llibertat és una qualitat primària i bàsica de qualsevol unió entre persones, i l’àmbit de la política no pot ser una excepció. El govern, si tan estima la llibertat dels espanyols i dels catalans, que pregunti sobre els assumptes claus i fonamentals de la política constitucional, i el referèndum és la millor manera de ser democràtic. Després de 40 anys de Constitució ja li cal una posta apunt, perquè s’ha quedat vella, obsoleta i periclitada, i el referèndum li donaria una nova visió de renovació tan necessària.

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.