La Subdelegada del Govern, Inma Manso, recorda que l’aprovació de la Constitució “ha donat al nostre país el període més llarg i fructífer en convivència, democràcia i llibertat”

· La catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, Teresa Freixes, ofereix una conferència en el Saló del Tron de la Subdelegació

Lleida, 1 de desembre de 2017.- La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha presidit aquest matí en el Saló del Tron de la Subdelegació l’acte commemoratiu del 39 aniversari de la Constitució espanyola. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, diputats i diputades al Congrés i al Parlament de Catalunya, així com regidors de l’Ajuntament de Lleida, representants de l’Administració General de l’Estat a Lleida, representants de l’àmbit judicial, de l’Exèrcit, els màxims responsables de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Lleida i representants de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida.

En la presentació de l’acte, la Subdelegada Inma Manso ha insistit en que “el període d’estabilitat que hem viscut en aquests 39 anys ha estat indispensable per a la nostra modernització social, econòmica i institucional”.

Inma Manso també s’ha adreçat a tots els guàrdies civils i policies nacionals presents a l’acte, i “en especial als que sou lluny de casa” per agrair-los “el sacrifici i esforç del dia a dia en el compliment de les lleis”. La Subdelegada també ha agraït el seu esforç als agents dels Mossos d’Esquadra, policies municipals de Lleida i de la resta de la província, a l’alcalde de Lleida i a altres servidors públics que s’han destacat en la defensa de la legalitat vigent.

Per la seva banda, la catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, Teresa Freixes, ha remarcat en la seva intervenció que “tenim una Constitució perfectament homologada amb les constitucions democràtiques actuals de la qual hem d’estar orgullosos perquè ens ha fet ciutadans i ens ha permès ser ciutadans europeus”.

Teresa Freixes també ha recordat que “és una Constitució que ha estat model per altres països europeus i llatinoamericans i, com en totes elles, potser s’ha de posar al dia en algunes qüestions però s’ha de fer seguint els procediments que estableix la pròpia Constitució i amb un gran acord entre les forces polítiques”.

One Response to "La Subdelegació del Govern a Lleida commemora el 39 aniversari de la Constitució espanyol"

  1. Jordi  2 desembre, 2017

    Hay que defender el valor histórico de la Constitución y su valor actual, pero también la necesidad de reformarla y adaptarla a los nuevos retos para facilitar el encaje de Cataluña y de otras naciones.Los últimos 38 años han significado para España, pero muy especialmente para Cataluña, el mejor periodo de nuestra historia. Durante estos casi cuarenta años, Cataluña ha completado una etapa de profunda descentralización y ha alcanzado las más altas cuotas de autogobierno de la democracia. Una realidad que ha sido posible gracias al diálogo sincero entre instituciones.

    Respon

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.