Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

 

Encara consternats i indignats per les gravíssimes declaracions de l’ex-vicepresident del govern de l’Estat Alfonso Guerra González, ens veiem en l’obligació de manifestar la nostra més rotunda condemna de les seves paraules en tant que constitueixen un atemptat inqualificable al professorat, a la democràcia i al poble català. Trenta-vuit anys de diputat a les Corts espanyoles no li han servit al polìtic sevillà per entendre de què va la democràcia, ni la seva condició de professor saber quina és la tasca dels docents, ni la seva exalçada condició d’intelectual comprendre què és, què vol i a què té dret Catalunya en tant que nació.

Alfonso Guerra González ha insultat impunement generacions senceres de mestres i de professores i professors que els únics “delictes” que han comès han estat el de treballar de manera incansable per al redreçament i la dignificació d’una escola pública reduïda al no res pel règim franquista, col.laborar de manera eficaç a la seva democratització i contribuir a fer que l’escola pública vagi assumint el rol de ser anivelladora de les desigualtats socials. Els docents d’aquest país que Guerra González vol esborrar del mapa enviant l’exèrcit han permès amb el seu esforç la recuperació de la llengua i salvar els mots que el Dictador va voler anorrear.

 

El professorat, com ningú més, gràcies al seu esforç i professionalitat, i malgrat la manca sistèmica de recursos abocats en l’educació, ha fet possible l’acollida i la integració de prop d’un milió d’alumnes nouvinguts, especialment en la dècada 1996-2006, afavorint així la preuada cohesió social. De tot això de qui la Viquipèdia diu que és filòsof, enginyer, professor i polític no se n’ha assabentat, o encara pitjor: malgrat tenir-ne coneixement no solament no ho reconeix sinó que de manera deliberada i encoberta acusa el professorat d’adoctrinar i de ser uns “rufians” (sic), terme que el diccionari defineix com a brètol o trinxeraire però que en aquest cas és obvi que es refereix al diputat de Santa Coloma de Gramenet pel seu posicionament polític.

Guerra González, de qui ja coneixíem l’aspror del seu caràcter, ha ultrapassat tots els límits amb aquestes declaracions: els límits de la decència moral i ètica, del respecte a la tasca docent i a la democràcia. Esperem que la ciutat de Lleida declari Alfonso Guerra persona no grata ben aviat en un ple municipal i condemni públicament les declaracions d’aquest personatge que no fa tan poc es vantava d’haver passat el “cepillo” a l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya.

No entenem qui es creu vostè que és, senyor Guerra. En tot cas, té de la nostra part tot el menyspreu possible, la més absoluta condemna de les seves paraules i l’exhortació a disculpar-se i a demanar perdó a tots els catalans i, especialment, al col.lectiu de professorat.

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.