Catalunya és la setena Comunitat de tot Espanya en el rànquing dels millors al volant

Els catalans donen un 33% menys de parts al seu asseguradora que els madrilenys

 

 

El I Estudi Nacional del Bon Conductor de Acierto.com elaborat sobre una mostra de més d’un milió de conductors revela que els residents a Lleida són, sense cap mena de dubte, els millors de tot Catalunya. Els pitjors tant en parts totals com en parts amb tercers implicats són els de Barcelona seguits, en aquest ordre, pels de Tarragona i Girona.

 

Entre el primer del rànquing de bons conductors -Lleida- i l’últim -Barcelona-hi una diferència d’un 29,6% en el volum de parts totals presentats i un 41% en el de amb tercers implicats.

 

La distància numèrica de parts entre Lleida i Girona és mínima. On destaquen clarament és en la classificació nacional que se situen com la tercera i la quarta província amb els millors conductors.

 

Si ens fixem per comunitats autònomes, Catalunya és la setena del rànquing de bons conductors, empatada amb Castella i Lleó -ambdues presenten un 16.7% de parts totals-. Un gran dada tenint en compte que hi ha 19. En el de parts amb tercers implicats se situa en el novè lloc, igualada també amb els castellanolleonesos -6,2% -.

 

Si ens aturem al macroestudi observem que els seus veïns, geogràficament parlant -Aragó i Comunitat Valenciana-, presenten uns números molt similars entre si quant a les dades de parts totals. En concret els catalans un 16,7%, un 16,3% els valencians i un 16,2% dels aragonesos. No obstant això, hi ha una diferència molt notòria davant dels conductors madrilenys, ja que els catalans donen de mitjana un 33% menys de parts. L’estudi llança així mateix, que la Comunitat Autònoma amb els millors conductors és la Comunitat Autònoma de Canàries, que registra un 19,5% menys de parts per conductor que Catalunya.

 

Conèixer els patrons que segueix el sector pel que fa al nombre de parts és rellevant perquè tots volem, a l’hora de contractar la nostra assegurança de cotxe, aconseguir el que més cobertures proporcioni i al menor preu. El problema és que, com ja vam observar en un altre estudi de Acierto.com, el 85% dels conductors no sap com afecten els parts a l’hora de calcular l’import final de la pòlissa.

 

“És obvi que els bons conductors obtindran una prima més econòmica però cada asseguradora té les seves pròpies normes. Unes admeten un sol part a l’any mentre que altres poden deixar que l’assegurat present fins a tres sense que s’aprecie en la renovació “, apunta Carlos Brüggemann, cofundador d’Acierto.com.

 

MÉS INFORMACIÓ.  Estudi Nacional del Bon Conductor

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.