Esquerra Republicana de Catalunya ha dedicat la jornada d’avui a la participació femenina activa en el Referèndum del proper 1 d’octubre. Es per aquest motiu, que les secretaries de la Dona de la Federació Regional de Lleida, del Segrià i de la secció local de Lleida han organitzat un acte al Cafè del Teatre de l’Escorxador que ha comptat amb la presència de Núria Marín, regidora del Grup d’ERC-Avancem a la Paeria i diputada provincial, Helena Martínez, regidora a l’Ajuntament de Torrefarrera i Mercè Ciutat, feminista i reconeguda activista social de les nostres contrades.

Marín, que ha exercit de conductora de la xerrada ha volgut deixar clar que aquesta era ‘un acte informatiu del posicionament pel sí en el referèndum de l’1 d’octubre que ha esdevingut, donades les actuals circumstàncies, un acte d’una valentia i d’un coratge democràtics dels quals les dones sempre n’hem estat un exemple’. Així doncs, ha recordat els temps de les sufragistes, de les dones de l’Estatut de 1931 o les Madres de la Plaza de Mayo a Argentina, ha incidit en la necessitat de que les dones s’impliquin en el Referèndum recordant que ‘ara estem cridades a recollir el testimoni de totes les dones que van lluitar per aconseguir l’exercici del més bàsic dels drets: el dret a vot’ ‘Tot comença votant l’1 d’octubre i implicant-nos per a que la constitució de la nova República Catalana s’escrigui en femení’, ha reblat.

Per la seva part, Martínez ha recordat a les dones la necessitat de ser conscients ‘de la cultura patriarcal a la que estem sotmeses per contagiar-ho tot de la nostra subjectivitat femenina’. Alhora que les ha encoratjat a ’identificar allò que no ens fa bé, per enderrocar premisses estereotipades fruit de la cultura, per créixer i fer-nos molt grans, perquè ja ho som però ens hem de creure que en aquest procés som essencials i no podem permetre que cap dona es quedi a casa’.

Ciutat que ha començat recordant les primeres Jornades Catalanes de la Dona de l’any 1976 i la seva aportació a la política dels primers anys de la Transició, ha tatxat la Constitució Espanyola de 1978 de ‘masclista total, treballada per 7 persones que eren tots homes’, ha destacat el desafiament polític actual com un ‘moment clau en el qual les dones tenim un paper molt important’. ‘Tenim per davant un referèndum on ens hem de manifestar a favor d’un estat nou, lliure, democràtic i en el qual el patriarcat sigui abolit d’entrada’, ha conclós.

One Response to "Marín: ‘Les dones estem cridades a votar l’1 d’octubre i a implicar-nos en la confecció d’una nova Constitució Catalana escrita en femení’"

  1. Pingback: L’1 de octubre del 31 les dones van obtenir el Dret a Vot | Amoncomunicacio's Blog

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.