L’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, ha participat en l’acte d’obertura de Prognosfruit i ha remarcat que s’ha de donar valor afegit al sector agrícola, amb estudis de recerca, millores tecnològiques, etc. i potenciar el que està fent al territori

En aquest marc es presenten en primícia les previsions de collita europees per aquesta campanya i s’analitzen els mercats mundials

 

La Llotja de Lleida acull fins demà divendres Prognosfruit, el congrés mundial més important de poma i pera. L’alcalde accidental, Xavier Rodamilans, ha participat en l’acte d’obertura i ha donat la benvinguda als assistents, uns 300 congressistes d’arreu del món, amb la presència dels principals experts internacionals del comerç de la fruita dolça de llavor i d’analistes de tendències de mercat. En el marc de Prognosfruit, que està organitzat conjuntament per Afrucat i World Apple and Pear Association (WAPA), es presentaran en primícia les previsions de collita europees per a la campanya 207 i s’analitzaran els mercats mundials.

Rodamilans ha exposat als presents la importància de l’agricultura per a les terres de Lleida i ha afirmat que entre tots s’han de resoldre problemes que pateix el sector. L’alcalde accidental ha remarcat que s’ha de donar valor afegit al sector agrícola, amb estudis de recerca, millores tecnològiques i de reg, etc., i potenciar el que s’està fent al territori. Alhora, ha felicitat Afrucat i n’ha destacat la flexibilitat als canvis i el seu esforç per la competitivitat.

També han participat en la benvinguda als participants el president d’Afrucat, Francesc Torres; de COPA-COGECA, Philippe Appletans; el diputat de la Diputació de Lleida, Enric Mir;, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Carmel Mòdol.

Fins demà, Prognosfruit debatrà perspectives internacionals del mercat de la pera, amb Todd Fryhoter (Washington Apple Comission), Kevin Moffit (USA Pears) o Nick Dicey (South African Apples and Pears) i hi haurà l’analista Helwig Schwartau i el director de Freshfel Philippe Binard, entre altres.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.