jvllunah2-10

L’actor i director de televisió i teatre Jordi Villacampa Viñes presenta el seu nou projecte: “La nena que volia ser la Lluna” un conte en el que han participat 96 nens i nenes de Lleida.

Jordi Villacampa Viñes, conegut pel gran públic com a presentador del programa de televisió Club Banyetes de Lleida TV, és també professor i director de teatre. Format en Comunicació Audiovisual i Publicitat, compagina la televisió amb les classes de teatre així com també amb diferents projectes de Teatre Social i teatre de l’Oprimit.

És en aquest context en què va sorgir la idea de “La nena que volia ser la Lluna”. El conte de fet, parteix d’una improvisació narrativa que Villacampa va proposar als seus alumnes al llarg de tres mesos. “Vaig oferir als nens i nenes a les classes de teatre una llibreta en blanc amb un títol extrava­gant: ‘La nena que volia ser la lluna’. Volia veure què passava sense que ningú intervingués en el procés creatiu”.

És així com al llarg de tres mesos, 96 alumnes de teatre d’entre 4 i 13 anys de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, Pràctiques I, Pràctiques II i l’IES Gili i Gaya de Lleida escriuen frase per frase i dibuixen una història que ningú sap com acabarà. Sense cap guió prefigurat, el conte aborda temes tan transcendents com els somnis, el càncer, l’amistat, la malaltia o la mort des del punt de vista d’un nen. “Amb aquest projecte volia donar veu als nens, que sovint són espectadors i mai autors. És una de les filosofies del teatre social, buscar la interactivitat i la participació. En aquest cas, vam escriure un guió teatral mentre fèiem teatre. I avui el tenim en forma de conte” explica Villacampa.

TEATRE SOCIAL I TEATRE DE L’OPRIMIT

Jordi Villacampa és membre de la companyia lleidatana La Comunicativa C.T.O que aborda temes socials a partir del teatre. Imparteix tallers de Teatre de l’Oprimit i Teatre Fòrum en Centres educatius on, a partir de la improvisació teatral i la implicació dels alumnes es tracten temes socials d’interès i propers als alumnes, com pot ser el bullying, les drogues, etc.

El teatre social és un gènere de les arts escèniques que utilitza tècniques teatrals per a la visualització, reflexió i resolució de conflictes socials. També es fa servir per a ajudar a buscar solucions en conflictes interpersonals i amb col·lectius en risc d’exclusió. Una de les seves característiques és que es tracta d’un teatre interactiu que compta amb la participació física i psíquica per part del públic.

TRAJECTÒRIA

Jordi Villacampa Viñes (Lleida,1983) és llicenciat en Comunicació Audiovisual i actualment dirigeix i presenta el programa de televisió Club Banyetes (LleidaTV) i imparteix classes a infants i joves a l’Aula Municipal de Teatre i en diferents centres educatius de Lleida. S’ha format en diferents cursos d’interpretació, actor davant la càmera, clown, dramatúrgia, teatre d’objectes, teatre de gest, teatre musical, cos i dansa. És membre fundador de la companyia de teatre de l’oprimit La Comunicativa CTO. Ha participat en el rodatge de curtmetratges (Frenètic, Ungüents, El testament…), anuncis (Corte Inglés, Movistar, Paeria…) i dirigit el documental Sostres, una producció realitzada per a Televisió de Catalunya  (Canal 33). Pel que fa a festivals, col·labora en la coordinació de la Mostra de cinema i audiovisual català Som Cinema de Mollerussa i ha col·laborat a la Mostra de cinema llatinoamericà de Lleida, la Fira de Titelles, el Dublin Theater Festival i l’Animac. En el camp de la ràdio ha estat conductor durant nou anys d’un programa a Ràdio Pardinyes (Lleida) i ha col·laborat a Ona Fm i a Rac-1.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.