Jaumedelleida

 

 

Darrerament pels nostres carrers i molt en especial a Barcelona, estan proliferant  les manifestacions d’un o altre signe polític,  i que venen ocasionades com tots sabem,  pel conflicte entre Catalunya-Espanya. 

Si jo fos un ciutadà foraster, neutral i simple observador de la realitat, veuria que, a part dels signes distints d’identificació obvies de cada tipus, unes són del tot pacífiques i festives, (valga’m poder dir això d’una manifestació, sobre tot de protesta com les actuals, però vaja, pocs perden encara els somriures, segons que es veu).

I per l’altra part,  les de signe contrari, que malgrat la gran majoria de participants també celebren o volen celebrar l’acte amb to més o menys festiu i/o reivindicatiu, malauradament, sempre tenen infiltrats extremistes que acaben provocant aldarulls, destrosses, insults, per no dir que generen odi per a tots aquells que no simpatitzin amb ells.

Oi que és fàcil  doncs, de poder-ne traure conclusions?  L’espectador forà en trauria les seves pròpies: La violència només ve d’una part, i aquesta és, segons prediquen els responsables, la que  ha d’imperar?. Ho te (ho tenim) clar doncs. No voldria (no volem), un país on la violència, vagi segons el seu lliure albir, i aquí, és on les autoritats adients hi tenen molt a dir, però és clar, la “força” que els recolza o tolera, només els permet demostrar això: Que volen convèncer per la força i no pas per l’argument de la raó.

M’he esperat a afer aquest escrit per veure si la darrera manifestació feta a la capital el passat dissabte dia 11, -impressionant-  seria (com tothom suposava) festiva, flamant, quasi que alegre, i sobre tot cívica. I així fou.

No és un orgull doncs de país? Per què doncs, l’estat no te ganes de posar-hi mà a les que els unionistes celebren i ni tan sols, condemnen ni s’esforcen a denunciar als responsables dels aldarulls que sempre, o quasi sempre hi sol haver?

Que cadascú doncs, en tregui les conclusions i si s’escau, s’ho rumiï de quina part està.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.