El PPC aconsegueix que es recuperi l’ajut universal a les famílies amb fills a càrrec gràcies a una moció de suport a les famílies nombroses

  • Marisa Xandri: “Apostar per les famílies nombroses és una inversió de futur i més tenint en compte el problema de relleu generacional que patim”

 

Imatge d¡’arxiu.-

16 juny 2017. JXSI i la Cup han impedit que s’aprovés avui al Parlament una proposta presentada pel grup parlamentari popular que instava al Govern de la Generalitat a demanar al Govern d’Espanya que rebaixés l’IVA als bolquers per ser productes de primera necessitat.

 

Tot i així, els populars han aconseguit que la resta de grups donessin suport a altres punts de la moció que s’han pogut aprovar com el de  recuperar els ajuts universals a les famílies per fill a càrrec que fa anys que es van suprimir.

 

Durant el debat parlamentari, la diputada Marisa Xandri ha lamentat “la manca d’una aposta ferma per part del Govern envers les 70.000 famílies nombroses que hi han a Catalunya, entre les quals ha crescut la taxa de pobresa en els darrers anys”.

 

“En canvi” ha explicat Xandri, “al PPC tenim clar que apostar per les famílies nombroses és una inversió de futur i més tenint en compte el problema de relleu generacional que patim”.

 

La diputada popular ha celebrat que s’hagin aprovat qüestions importants que contemplava el text com l’establiment de descomptes en el preu de l’aigua per aquest col·lectiu de famílies en funció del nivell de renda i del risc d’exclusió social, i el de dinamitzar i ampliar l’Observatori Català de les Famílies.

 

La part de la moció aprovada avui també obliga al Govern a donar a conèixer, el termini de tres mesos, el calendari de desplegament de la Llei 18/2003, de suport a les famílies, i dels recursos econòmics que s’hi destinaran, així com mesures de protecció de les famílies nombroses.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.