La Sala Montsuar ha acollit aquest dilluns la inauguració de l’exposició del 33è Concurs de pintura, 17è Internacional, en homenatge als 70 anys del Cercle de Belles Arts que restarà oberta fins el 22 d’octubre.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la directora de l’IEI, Montserrat Macià; del president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella; i del president de l’Associació Arts de Ponent de Lleida, Rafael Borlansa.

 

Durant la seva intervenció, la directora de l’IEI, ha glosat la història del Cercle una entitat nascuda en la postguerra amb la intenció de promocionar la cultura i que, des de posicionament ben diversos, va ser capaç d’organitzar tertúlies, conferències, exposicions, teatre, concerts, i donar a conèixer joves com Josep Benseny, Leandre Cristòfol, Lluís Trepat, Roig Nadal, o Jaume Minguell, entre d’altres, que anys més tard rebrien els reconeixement fruit de la seva obra.

Com ja és tradicional, la convocatòria va comptar amb dos premis econòmics. El primer, atorgat per l’IEI, té una dotació de 3.700€, i un segon, patrocinat pel Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent, amb 1.400€. També s’han atorgat 5 premis accèssits. En el cas del segon premi està dirigit bàsicament a autors lleidatans, mentre que el primer premi ha estat, com en d’altres edicions, d’abast internacional.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.