El plenari de la càmera provincial ha aprovat la moció presentada conjuntament pels grups del CiU, CUP i ERC que condemna la violència i la repressió efectuades pels cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya el dia 1 d’octubre.

El portaveu dels republicans, Jaume Gilabert, ha manifestat que ‘des del nostre grup condemnem de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern i pel seu cap d’estat, contra veïns i veïnes dels nostres pobles, com Menàrguens, Ponts, Soses, Alcarràs, Massoteres, Plans de Sió, Sant Ramon, Ivorra, Estaràs, Montgai o ciutats com Lleida on únicament el que es volia era decidir i exercir la democràcia’.

Gilabert, ha destacat també ‘les gairebé 900 persones ferides registrades a mans de la brutalitat policial, dos d’elles en estat molt greu, la vulneració de drets fonamentals i les imatges d’agressions, repressió sense contemplacions i violència’, remarcant que són fets que ‘no cauran mai en l’oblit’. Així mateix, ha volgut recordar que ‘els danys materials que els cossos de seguretat van causar en edificis i a l’espai públic han de ser rescabalats’ i que ‘l’actuació dictada pel govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, n’haurà d’assumir les conseqüències’.

El portaveu d’ERC a la Diputació de Lleida ha volgut fer un reconeixement i un agraïment profund ‘als prop de 3 milions de persones que el dia 1 d’octubre es van expressar a les urnes, i una especial menció als qui se’ls va usurpar el vot’, remarcant-ne la seva ‘valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistència pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocació de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por’. Gilabert ha manifestat que aquests atributs són ‘el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democràtica’. El republicà també ha valorat la tasca dels voluntaris, alcaldes i alcaldesses, electes locals i tothom que va col·laborar fent possible que es pogués votar.

La moció també proposa lliurar tot el recolzament i suport a les persones ferides durant les càrregues policials, exigeix la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir el referèndum, demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional i reafirma el compromís de la Diputació de Lleida i els seus càrrecs electes al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

One Response to "Gilabert: ‘La violència generada per l’Estat espanyol contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats no caurà mai en l’oblit’"

  1. jordi sanz  13 octubre, 2017

    un cop més, queda patent el menyspreu del Govern de la Generalitat pel compliment de les lleis. Tant de bo s’adoptin aviat mesures contundents contra tots aquells que volen trencar Espanya i incomplir les lleis.

    Respon

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.