+ Salvador Giménez, bisbe de Lleida.

Dijous que ve, dia 14, la nostra església diocesana està cridada a viure una gran festa a la catedral. Ens reunirem els cristians per recodar i renovar la nostra missió específica al servei de la comunitat. Tots nosaltres desenvolupem una activitat concreta a una parròquia, a una comunitat religiosa, en un moviment apostòlic o a la cúria diocesana i, quan ens pregunten en nom de qui ho fem o ens consulten sobre les nostres motivacions profundes, sabem respondre que és Jesucrist qui guia les nostres vides.

És una festa molt arrelada entre nosaltres i fa diversos anys que se celebra quan comença el curs pastoral. Pràcticament tots els col·laboradors dels diferents àmbits de la pastoral acudeixen a la catedral i, acompanyats per molts altres cristians, eleven les seves pregàries al Senyor i reben l’encàrrec de l’acció missionera per part del bisbe. És fonamental reconèixer que ningú se sent sol en la seva missió i que ningú predica un ensenyament propi com inspirat per si mateix. És una missió eclesial. Us recordo que el Catecisme, citant un text del Concili Vaticà II, afirma que “Enviada per Déu als Gentils a ésser sagrament universal de salvació, l’Església, per les íntimes exigències de la seva pròpia catolicitat, obedient al percepte del seu Fundador, s’esforça a anunciar l’Evangeli a tots els homes” (AG 1). Tot això respon al mandat del Senyor, “Aneu, doncs, a tots els pobles i feu-los deixebles meus” (Mt 28,19).

Molt resumidament podem dir que “Jesús és l’enviat del Pare. Des del començament del seu ministeri, ‘va cridar els qui va voler … instituir Dotze perquè estiguessin amb ell i per enviar-los a predicar … el ministeri dels apòstols és la continuació de la missió de Crist. “Qui us acull a vosaltres, a mi m’acull” (Mt 10,40). Així ho van fer marxant a anunciar l’evangeli als quatre punts cardinals, amb la clara consciència que Crist estaria amb ells fins a la fi dels temps (Cf. Catecisme 858 i ss).

“I després varen ordenar que, quan ells fossin morts, d’altres homes de fiar s’encarreguessin de llur ministeri” (LG 20). És la línia d’actuació dels pastors, els actuals bisbes i els seus col·laboradors en el ministeri.
Tots els membres de l’Església, encara que de diferents maneres, tenen part en aquest enviament. És l’anomenada vocació a l’apostolat, activitat que tendeix a propagar el Regne de Crist per tota la terra. Això exigeix ​​la paraula i el testimoni de cada cristià perquè tots percebin l’amor de Déu i la seva salvació.

A l’enviament a la catedral ho tornarem a fer amb tots els col·laboradors de la nostra diòcesi i proposarem a la resta dels cristians una major resposta a la seva vocació i a la seva missió.
Acabo amb unes paraules del papa Francesc quan enviava als missioners de la misericòrdia fa dos anys: “Mira, Senyor, a aquests servents teus, que vam enviar com a missatgers de misericòrdia, de salvació i de pau. Guia els seus passos amb la vostra mà i sostent-los amb la potència de la vostra gràcia perquè no sucumbeixin davant el pes de les fatigues apostòliques. Ressoni en les seves paraules la veu de Crist i en els seus gestos el cor de Crist; i els qui els escoltin siguin atrets a l’obediència de l’Evangeli”.

Podeu comprovar que és una festa amb profund significat que ens compromet a tots per anunciar amb alegria i autenticitat el que, del Senyor, hem après, pregat i celebrat.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.