Bea Bonilla Arnáez.-

Secretària General FeSP-UGT Terres de Lleida.

 

No hi ha res de nou, no més la mateixa reivindicació legítima que porta deu anys dormint en un calaix i que fa dos anys va sortir a la llum amb una convocatòria de vaga aturada pel compromís del Govern d’Espanya, de garantir el complement específic promès als examinadors de trànsit i que a dia d’avui, davant la negativa de la DGT a pagar, tot i admetre que té els diners per fer-ho, han obligat al col·lectiu a exigir el compliment de l’acord de la única manera que ho poden fer, aturant la seva activitat, cosa que els perjudica greument a nivell econòmic i moral. No oblidem que a ningú li agrada deixar de fer la seva feina obligat davant l’engany i la estafa que està resultant ser la falsa negociació d’aquest conflicte, per part de l’administració del Govern Central. No existeix negociació! Les darreres cites de la DGT amb el Comitè de vaga han estat una mentida, per que només els han rebut i sense posar alternatives a la solució del conflicte han finalitzat les reunions. Una posada en escena que pot semblar hàbil, però que posa de manifest la nul·la voluntat de la DGT per resoldre el problema.

Al respecte de l’anunci per part del Govern del PP de posar a agents del cos de la Guardia Civil a examinar, simplement, ens sembla que el PP ha perdut el nord , que la Guardia Civil té altres feines molt més importants, com es la seguretat ciutadana, que actualment està en una situació delicada, (nivell 4 d’alerta) i considerem que un Govern hauria de saber resoldre conflictes on toca, en una mesa amb totes les parts i deixar que els cossos de seguretat de l’estat facin el que tenen encomanat, que es vetllar per la nostra seguretat i no per fer de comodí cada cop que queda palesa la ineptitud dels nostres polítics. Aquesta es una actitud impensable en el segle XXI i ens els darrers temps, aquest govern del PP ens te massa acostumats a afrontar els conflictes laborals que se li enquisten posant al front a Policies, militars i, ara, a la guàrdia civil, qüestió, que per una altra part, no resol el problema, només l’atura momentàniament.

La vaga continuarà fins que no hi hagi una intenció ferma i seriosa per part del Govern i la DGT d’assolir els seus compromisos amb els examinadors i examinadores de trànsit i la UGT els recolzarà fins al final defensant aquest col·lectiu que porta deu anys callant i esperant pacientment que algú els escolti i els tingui en conte. Ara es el moment i lamentem profundament els perjudicis que indirectament estant patint autoescoles i alumnes, però alhora la gent ha de conèixer tota la veritat i saber que els examinadors i examinadores no son el problema, que ells ja han donat totes les solucions possibles i se’ls ha ignorat. Per desgràcia, la vaga es la darrera opció que queda quan falla el diàleg, i es una eina que no podem menysprear ja que molts dels drets dels que gaudim tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país es van aconseguir gràcies a la valentia de gent que van perdre en la seva lluita quelcom més que la feina…

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.