Els republicans insten a l’equip de Govern a redactar aquest nou projecte amb el màxim de consens polític, econòmic i social possible i fixant la tardor de 2018 com a data límit de la seva presentació

IMATGE D’ARXIU.-

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria insta a l’equip de Govern a redactar, sota la coordinació de la Regidoria d’Educació, un nou Projecte Educatiu de Ciutat. Els republicans presentaran al Ple extraordinari de l’Estat de la ciutat del proper dimarts una Proposta de Resolució (PR) en la que també demanaran iniciar un procés participatiu “al més ampli i transversal possible” per a la redacció d’aquest nou projecte, establint un calendari que permeti la seva redacció i aprovació definitiva fixant la tardor de 2018 com a límit de la seva presentació.

 

Carles Vega, President del Grup Municipal recorda que la Paeria va signar la Carta de Ciutats Educadores l’any 1990 i Lleida forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) des d’aquell mateix any. A més, el gener de 2016, Lleida fou escollida Ciutat Coordinadora de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores per un període de dos anys. “Aquestes dos circumstàncies exigeixen del nostre ajuntament que posi totes les condicions perquè Lleida funcioni, de forma rigorosa i eficient, com a agent educatiu permanent, plural i polièdric, capaç de contrarestar els factors deseducatius, tal com ho defineix la pròpia Carta de Ciutats Educadores”, explica el regidor.

 

Segons Vega la base de l’educació va més enllà de l’escola, i les persones estem permanentment en disposició de donar i rebre impulsos educatius capaços de proporcionar-nos tot allò que necessitem per seguir un bon procés de maduració. “Per tant, l’educació s’entén com un repte per al conjunt de la ciutat”, apunta Vega.

 

El regidor considera que per tal d’orientar aquest procés col·lectiu i de ciutat, cal saber quins són els objectius educatius, quines les línies prioritàries i quins els procediments per assolir-ho. “És a dir: cal definir un Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)”. El republicà recorda que Lleida en va aprovar un l’any 2007 però que a hores d’ara aquest ja ha quedat obsolet.

 

Vega descriu que el nou Projecte Educatiu de Ciutat per Lleida requereix implicació per part de tots els agents concernits. “De manera que caldrà que tothom s’hi senti cridat, però assegurant-nos que des de l’Ajuntament s’hi convoca un mínim de col·lectius: no només els i les professionals de l’educació, sinó també mares, pares i famílies; com també representants de tots els sectors econòmics i les organitzacions sindicals; igualment, representants de les diverses àrees municipals, sense oblidar els mateixos grups polítics del nostre Ajuntament”.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.