ELECCIONS 21-D. RESULTATS A LLEIDA, segons el CIS

A Lleida Esquerra Republicana serà, segons el CIS, la primera força de Lleida amb 5 diputats (28,5%). Amb tres punts menys, 25,1% dels vots, els seguirà Junts per Catalunya amb 4 escons. Les tres forces següents obtenen cadascuna un únic seient al parlament, però amb percentatges de vot diferents. El PSC, el 10,5% dels vots, la CUP el 6,9% i el PP el 5,5%. Catalunya en Comú Podem no hi aconseguirà cap escó.

ELECCIONS 21 -D. Enquesta del CIS: L’independentisme perd la majoria absoluta i Ciutadans pot ser la primera força

L’enquesta del CIS feta pública avui pronostica que les forces independentistes no aconseguiran la majoria absoluta dels diputats en les eleccions del 21-D. ERC serà la primera força, amb 32 escons; Junts per Catalunya n’obtindrà 25 o 26, i la CUP, 9. La suma, doncs, serà d’entre 66 i 67 diputats, segons el sondatge, inferior als 68 de la majoria absoluta. La mateixa enquesta, feta amb 3.000 entrevistes entre el 23 i el 27 de novembre (i en què no es té en compte la situació actual dels presos polítics), indica que Ciutadans pot disputar el primer lloc a ERC, amb 31 o 32 escons. El PSC, n’aconseguirà 21; Catalunya En Comú, 9; i el PP –que serà la darrera força–, 7.

 

 

 

Si es comparen els percentatges de vots, es veu com el CIS també preveu un empat entre el bloc republicà i els partidaris de l’article 155. Els partidaris de la República catalana aconseguiran un 44,4% dels vots i les candidatures que van impulsar l’article 155 un 44,3%. Catalunya en Comú Podem, contraris al 155 i a la República catalana, obté un 8,6% dels vots.

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.