En sis dies, els impulsors de la iniciativa per una llista cívica unitària que pugui encapçalar el president Carles Puigdemont a les eleccions del 21-D han de recollir 55.000 signatures per a poder formalitzar l’agrupació d’electors. El nom: Candidatura unitàra 1 d’octubre.

 

Els responsables d’aquesta web, de l’entorn del president, a més dels de la iniciativa respublica.cat, han sumat esforços per a posar aquesta llista a disposició dels partits: ‘Del PDECat, ERC, Més, Demòcrates i aquells que valoren com s’han de presentar, la CUP. I també aquells que s’oposen al 155 i que no volen estar en territori ambigu.’

Entre els impulsors, hi ha Francesc Dalmases; el cofundador de l’ANC Pere Pugès; l’ex-batlle de Cerdanyola Antoni Morral i la historiadora Aurora Madaula, que són els qui han intervingut en la presentació de la iniciativa que s’ha fet a l’Ateneu Barcelonès. Un cop disposin de les signatures necessària, volen posar l’agrupació d’electors a disposició dels partits perquè puguin conformar una candidatura conjunta, que la pugui encapçalar Puigdemont i que compti també amb tots els presos polítics i els encausats, a més dels centenars de batlles que han fet possible el camí cap a la república catalana.
‘Si la gent demostra signant que dóna força a la llista unitària, no entendríem que algú hi volgués rivalitzar. Els partits sobiranistes han obeït sempre la societat catalana’, ha dit Dalmases. ‘Seria un error convertir el 21-D en unes autonòmiques per a governar’, ha explicat Madaula, que ha resumit els punts del programa electoral que proposen: oposició al 155, llibertat pel país i pels presos i els exiliats, el tancament de les causes oberts, l’impuls del procés constituent i el restabliment del govern legítim.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.