La cita, que enguany arribava a la seva 31a edició, s’ha celebrat sobre una distància única de 10 kilòmetres i ha inclòs també una caminada, la modalitat per parelles Ekiden i curses infantils.

L’ACUDIT (Amics de la Cursa de la Diada de Térmens) i l’Ajuntament de Térmens han organitzat la Cursa de la Diada Vila de Térmens, prova puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni que enguany ha arribat a la seva 31a edició. La cita s’ha desenvolupat sobre una distància única de 10 kilòmetres i també ha inclòs una caminada, la modalitat per parells Ekiden i curses infantils, aplegant en conjunt uns 800 participants, amb la qual cosa ha tornat a ser una de les més multitudinàries del calendari lleidatà. Els guanyadors han estat Ricard Pastó i Eva Ribalta.


En la categoria masculina, Ricard Pastó (Xafatolls) ha estat el clar dominador de la prova, imposant-se amb un temps de 33.12. L’han acompanyat al podi Xavier Sahuquillo (CA Borges), segon amb 35.28, i Ramon Carulla (La Guineu), tercer amb 35.52. En l’apartat femení, el triomf ha estat per a Eva Ribalta (Xafatolls), amb un crono de 39.47, que ha superat la forta oposició de Rosamari Carulla (Logiesport-La Guineu), vigent campiona de la Lliga Ponent Eurosomni, segona amb 39.54. El tercer lloc se l’ha adjudicat Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners), amb 42.51.


Tots els participants han rebut com a obsequi un esmorzar, i a més, aquells que han aconseguit acabar la cursa, han rebut un obsequi de la marca Tuga Active Wear per recompensar el seu esforç com a finishers. La cita tindrà també ha tingut el seu vessant solidari, atès que un euro de cada inscripció de la Cursa s’ha destinat a la lluita contra malalties infantils.
Una de les grans novetats d’enguany era la categoria Ekiden. Aquest terme japonès combina els conceptes d’estació i transmetre. Va nàixer al Japó el 1917 i es va dur a terme durant tres dies entre l’antiga capital japonesa de Kioto i la moderna capital de Tòquio, sobre una distància de 514 kilòmetres, per celebrar l’aniversari del trasllat de la capital a Tòquio.


La categoria Ekiden conserva la idea original d’aquella cursa japonesa d’ara fa 100 anys, ja que és una prova en la que participen dos rellevistes, però en la que els 514 quilòmetres originals entre l’antiga i l’actual capitals japoneses han disminuït fins a cobrir els 10 kilòmetres de la Cursa de la Diada. Aquesta categoria només estava oberta a 25 parelles que havien de compartir xip. La sortida i el recorregut eren els mateixos que en la cursa de 10 kilòmetres. En aquest cas, els més ràpids han estat l’equip Jesús-Josep Ramon Xafatolls 4, amb 35.31, seguits de Roger-Roger Xafatolls 7, segons amb 35.32, i de Jordi-Héctor Pérez Camats Clos Pons Thai Runners, tercers amb 39.46.

Podeu consultar els resultats complets de la Cursa de la Diada a:
10 km: http://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=42&edicio=2017.
Ekiden: http://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=226&edicio=2017.

Propera cita de la Lliga Ponent Eurosomni
La propera cita de la Lliga Ponent Eurosomni serà doble i arribarà diumenge vinent. D’una banda, es disputarà la Cursa de la Vaca de Vallfogona de Balaguer, i de l’altra, la Cursa 4a Cursa Nosaltres També Podem Aspros Bonpreu-Esclat.

Podeu trobar més informació d’aquestes curses i fer les vostres inscripcions a:
http://www.iter5.cat/inici.

 

MÉS NOTÍCIES DE TÉRMENS.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.