El nombre de robatoris a les llars augmenta en gran mesura durant les èpoques de vacances, especialment durant les vacances d’estiu, la Setmana Santa o el Nadal. Per aquest motiu, és essencial protegir l’habitatge i prendre certes mesures de seguretat i algunes precaucions abans de deixar-la sola per sortir de vacances. A continuació, proposem alguns consells molt útils i molt senzills de dur a terme per protegir la teva llar, amb els quals es redueix de forma considerable la possibilitat que es produeixi un robatori.

No donar massa informació sobre les teves vacances
És molt comú que comentem els nostres plans de vacances amb les persones del nostre entorn, però, en ocasions la informació es pot difondre ràpidament a persones indesitjables, per això, és convenient ser discret en aquest aspecte i comentar els nostres plans només amb les persones més properes. A més, no hem de donar detalls sobre això, com les dates en què ens marxarem o els dies que estarem fora.
D’altra banda, no convé publicar a les xarxes socials informació sobre les vacances tampoc, com indiquen a serrallers urgents València. El millor és esperar a estar de tornada per publicar fotos o qualsevol altra informació.

Discreció a l’hora de marxar
En el moment de marxar de vacances, de pujar les maletes i altres preparatius, també cal ser discret. És preferible anar-se’n en una hora del dia en què el carrer no estigui molt concorreguda i no fer massa enrenou. Si disposem de garatge, carregar l’equipatge dins d’ell, per no donar pistes sobre la nostra marxa.

Simular que l’habitatge està ocupat
Una de les indicacions que millor resultat pot donar, com ens proposen manyà 24 hores València és fer que el nostre habitatge no tingui aspecte d’estar deshabitada, ja que moltes vegades els lladres busquen indicis per saber les cases que es troben buides i robar-hi. En aquest sentit, és convenient que algú de confiança reculli el correu de la nostra bústia sovint, ja sigui un veí, un familiar o un amic, per donar-nos-a la tornada, de manera que no s’acumuli en ell, ja que donarà la sensació de que no hi ha ningú que estigui residint allà.
D’altra banda, els llums no han d’estar sempre apagades, ja que serà un indici que no hi ha ningú habitant l’habitatge. Es pot demanar a algú de confiança que vagi de tant en tant a la casa i que encengui els llums durant una estona. Una altra idea que indiquen en Cerrajeros Campanar Campanario és instal·lar temporitzadors per als interruptors, de manera que els llums s’encendran i s’apagaran de manera automàtica a determinades hores.

Revisar l’estat de les portes i dels panys
Uns dies abans de marxar de vacances, és aconsellable revisar si les portes i panys de l’entrada es troben en bon estat, per a, en cas contrari, corregir-la o canviar-les. També es poden instal·lar portes cuirassades per a una major seguretat i panys fortificades amb doble tancament, que dificultaran molt que algú pugui forçar-les.
També s’ha de revisar l’estat de les finestres i de les seves tancaments, ja que és una altra de les entrades que més trien els lladres per colar-se a les llars. Per això, les finestres han de romandre completament tancades i tenir panys interiors que impedeixin que puguin ser obertes des de l’exterior. Es poden a més, reixes a les finestres o panys interiors en les persianes, que resulta més estètic que les reixes.

No deixar les persianes abaixades del tot
Aquest és un vell consell que, com ens recorden a cerrajeros Picassent, és molt important seguir, ja que el deixar les persianes baixades en la mateixa posició durant diversos dies, serà un clar indici que l’habitatge està buida. Per això, el més convenient és deixar-les a mig baixar i mai al complet. Si tenim possibilitat, també li podem demanar a un veí o un familiar que entri de tant en tant a la llar i baixi i pugi les persianes, perquè aquestes no romanguin sempre en la mateixa posició. També hi temporitzadors per instal·lar a les persianes, que les baixen i les pugen de forma automàtica a unes hores prefixades, en absència dels propietaris.

Desviar les trucades del telèfon fix
Si disposem de telèfon fix a casa, una bona idea és desviar les trucades al telèfon mòbil, perquè en cas contrari el telèfon podria estar sonant de manera constant i alertar persones indesitjables que no hi ha ningú a la llar.

No tancar els calaixos amb clau
No és una bona idea tancar els calaixos amb clau i ficar-hi els objectes de valor, ja que aquesta és una forma d’indicar on es troben els objectes valuosos. Per guardar aquests objectes, el millor és tenir una caixa forta, ja que són molt més segures.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.