En l’acte institucional de la Diada a Lleida, el portaveu del Govern ha afirmat que “a la nostra generació li pertoca decidir si volem la plenitud i ho farem a la manera catalana i com es fa el segle XXI: votant”

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat que aquest 11 de setembre, a més d’honrar el passat, s’ha de pensar en el present i el futur i “cadascú s’ha de preguntar: Què faràs l’1 d’octubre? Ajudar a votar o ajudar a impedir-ho?”. En l’acte institucional de la Diada a Lleida, el conseller Turull ha exposat que “la història ens ha convocat i és un gran honor però també una enorme responsabilitat”. Per això, “farem de tot i més i a la manera catalana, que és pacífica i democràtica, perquè el poble de Catalunya decideixi lliurement i democràticament”.

Turull ha afirmat que l’11 de setembre el que commemorem també és “l’actitud de la gent a partir del dia 12 de voler recuperar la plenitud nacional”. El conseller ha explicat que “moltes generacions sabien que ells no ho veurien, però van ser capaços de mantenir el pòsit i la consciència; van lluitar perquè sabien que un dia arribaria una generació que estaria a punt per recuperar la plenitud com a nació”. “I aquesta generació som nosaltres”, ha afegit Turull, qui ha subratllat que “a la nostra generació li pertoca decidir si volem aquesta plenitud i ho farem a la manera catalana i com es fa el segle XXI: votant”.

En declaracions als mitjans després de l’acte, el conseller Turull ha mostrat el suport al director de El Vallenc i ha afirmat que “episodis com el d’ahir pensàvem que només els coneixeríem pels llibres d’història”. El conseller ha volgut posar en valor la reacció de la gent de Valls i ha assegurat que “és l’actitud que s’ha de tenir els propers dies de defensar amb alegria, convicció i de manera pacífica el dret que tenim els catalans a votar”.

 

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.