Marta Pérez Rivas

Coaching executiu. Creadora i directora de Bokalia

 

Si penses en diners et pot venir al cap la imatge de feixos de bitllets o també al famós Tio Gilito saltant a la piscina de monedes. Depenent de cada un, ens vindran unes imatges o unes altres. Naturalment, i seguint amb aquesta veritat, cada un de nosaltres també tenim un patró mental diferent sobre la paraula “diners”. El patró dels diners defineix com pensem, sentim i actuem en relació a ell. Del resultat d’aquest patró es deriva tant el que fem per generar-lo com la forma en com ho gastem.

El nostre patró dels diners ve generat per les nostres creences. Si per exemple una persona pensa “Guanyaràs el pa amb la suor del teu front” aquesta creença determinarà el seu futur pel que fa a la seva situació financera i la seva relació amb els diners serà de molt esforç i patiment. A la majoria de les persones no ens agrada patir, i si pensem que per guanyar diners cal patir pot ser que ens conformem amb la nostra situació actual econòmica abans de patir per guanyar diners.

Quan parlem de diners hi ha molt prejudici moral i un és el mereixement. En aquest país, una frase estereotip és: “Jo, amb tenir prou per viure i anar tirant, em conformo, no vull ser ric / a”. Per la meva professió de coach, no jutjaré si és bo o dolent pensar així, però … Per què no aspirar a ser ric/a? Què té de dolent? Si tots penséssim a guanyar diners només per sobreviure no tindríem prosperitat econòmica.
Com en tot en aquesta vida, en les finances també has de saber què vols, a què aspires. Quan tenim clar el que volem anem per això amb decisió, i aquesta decisió, combinada amb la passió, ens porta a l’èxit.

Per aconseguir l’èxit hem de seguir 5 passos:

1. Saber on som
2. Saber on anem
3. Crear un pla
4. Seguir un pla
5. Fer ajustos si cal

Una frase que va ser determinant per a la meva carrera professional és: “Els teus ingressos només poden créixer fins on creixis tu“. En el moment que tu creixes professionalment i personalment, els teus ingressos creixen també. El canvi sempre està en un mateix.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.