Sobre el Brexit, el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital assenyala que “cal portar-nos bé amb un veí del qual en depenem”.

Baròmetre de la Trobada: “4 de cada 5 assistents preveu incrementar la facturació aquest 2017 i un 58% estima que crearà nous llocs de treball”.

El ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha pronunciat la conferència de clausura de la 28a Trobada Empresarial al Pirineu, esdeveniment celebrat durant tot el dia d’avui i la tarda d’ahir dijous, i que ha comptat amb 600 assistents, en la qual ha manifestat que “la digitalització ha de ser una prioritat per l’economia espanyola” i ha valorat “positivament l’evolució de l’economia espanyola”.

En relació amb el Brexit, Nadal ha subratllat que “Espanya rep, cada any, 17 milions de turistes britànics” i ha afegit que “a banda d’aspectes vinculats al marc regulador, el que convé als dos països és portar-nos bé amb un veí i tradicional soci del qual en depenem i depèn de nosaltres”.

Durant la cloenda, el president de la Trobada, Vicenç Voltes, ha exposat les principals conclusions derivades de les intervencions d’enguany. Entre d’altres, Voltes ha destacat que, “segons el 49% dels assistents, les decisions econòmiques i polítiques de la nova presidència dels EEUU els afecta negativament”.

Brexit i política dels EEUU

El president de la Trobada també ha posat de relleu que “el 46% dels assistents no vol una negociació dura sobre el Brexit i el 49% dels mateixos considera que la política econòmica dels Estats Units afecta negativament els seus negocis”.

Aquestes són dades proporcionades pel baròmetre 2017 de la trobada, el qual interpel·la el públic a partir de 5 preguntes sobre economia i geopolítica.

En relació a l’estratègia empresarial, un altre dels grans temes tractats en la trobada, Voltes ha subratllat que hi ha signes de recuperació sòlida de l’economia i la confiança i que “4 de cada 5 assistents preveu incrementar, enguany la facturació de les seves empreses, i el 58%, crear nous llocs de treball”, segons el baròmetre

A més, segons aquesta mateixa enquesta, el 61% de les empreses consultades asseguren tenir un pla de transformació digital en marxa.

 

Sostenibilitat empresarial i tecnologia

 

q

 

 

La sostenibilitat empresarial i la tecnologia són dos dels temes que Voltes ha mencionat en les seves conclusions. En relació a la primera, Vicenç Voltes ha manifestat que “davant el model caduc basat en l’enriquiment ràpid, el nou repte per a l’empresari és aportar el màxim valor possible al client i a la societat”.

En relació a la tecnologia, Voltes ha expressat que “les noves tecnologies han facilitat que territoris, com els de muntanya, impulsin negocis que, abans, difícilment haguessin prosperat”.

Per acabar, Vicenç Voltes ha emplaçat a tots els assistents a la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, l’any vinent, i ha manifestat el seu desig d’haver aportat a tots els participants “coneixements per continuar avançant i experiències per seguir millorant”.

 

La Trobada Empresarial del Pirineu

La Trobada Empresarial del Pirineu va néixer el juny de 1990 a iniciativa d’un grup d’empresaris i professionals lleidatans per donar resposta a les inquietuds del sector econòmic i empresarial. La trobada es caracteritza per la presència d’una variada i plural representació d’empresaris, emprenedors i professionals de Lleida, dels territoris que envolten el Pirineu i les successives incorporacions des de la resta de Catalunya, la franja d’Aragó i el Principat d’Andorra.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.