El Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella acollirà divendres 22 de setembre a les 19.00 h una presentació i degustació d’un licor de nous tot recuperant una recepta tradicional amb la filosofia conservar els sabors ancestrals més autèntics de l’artesanía alimentària catalana.

Aquesta iniciativa de donar a conéixer els productes de proximitat que es fan a la comarca de les Garrigues es força singular, ja que presenta un producte de la terra elaborat per la Cooperativa Tres Cadires d’Arbeca d’ençà que es va iniciar el projecte ha assolit una bona acollida entre el gran públic, esgotant la primera producció d’aquest vi dolç.

Ara el repte dels productors es comercialitzar quatre produccions anuals i posar a la venda un total de 6.000 ampolles d’aquest vi natural elaborat de manera artesana i que és distribuït a les agrobotigues i les fires intercomarcals de caràcter alimentari.

Tres principis bàsics com la tradició, el territori i el cooperativisme inspiren aquesta iniciativa de Km0 que sorgeix com un projecte d’emprenedoria social per consolidar l’arrelament del jovent al territori i evitar la despoblació dels petits municipis rurals.

Posicionar el producte entre les botigues especialitzades en artesanía alimentària i tenir una destacada presencia en els restaurants de les comarques catalanes com a producte natural tipic de les Garrigues i l’Urgell es un dels principals objectius d’aquests tres joves productors.

La degustació del licor de vi de nous és de caràcter gratuïta i es recomana fer una inscripció prèvia d’assistència al correu info@culturadeoli.cat.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.