Aquest cap de setmana a les instal·lacions del Club Tir amb Arc Pardinyes, amb una jornada molt humida i calorosa, s’ha realitzat el Campionat d’Espanya d’Arc Tradicional i Nu amb la participació de 126 arquers de 14 comunitats autònomes, on Catalunya era la comunitat amb més representants.

Dissabte a la tarda es van disputar el classificatori constava en tirar 72 fletxes en 4 distàncies diferents (35 m, 25 m, 15 m, 8m). El grup més nombrós va ser els de la modalitat d’arc instintiu amb 51 arquers. La segona modalitat en representació va ser l’ arc nu amb 39 participants i, en longbow van ser 34.
En la sèrie classificatòria d’arc instintiu home el millor va ser Álvaro Buberos de Castellà i Lleó, seguit de Juan Gómez de Cantabria i Damián Juan Ramis de Balears. En aquesta modalitat tiraven tots els arquers del Club Tir amb Arc Pardinyes, Josep Antoni Fontanet (20), Alex Baigol (24), Julio Yong (29), Sergi Pastor (32), Lluis Elies (39), Francisco Chiquillo (40) i José Francisco Diaz (41) i, Alfred Piñol va abandonar la competició per una lesió. En instintiu dones la primera va ser Carmen Arrebola de Balears, la segona Maria Zaldivar d’Aragó i la tercera Carmen López d’Aragó
En longbow home, el primer classificat va ser José Luis Iriarte de Navarra, el segon i tercer van ser els gallegs Oscar Casal i Eugenio Casal. En dones, la primera classificada va ser Eguzkiñe Rabasco de Navarra , la segona classificada també de Navarra, Marisa Martínez i en tercera posició Melania Sanjorge de Galicia.
En la modalitat d’arc nu masculí, el primer classificat César Vera de Balears, el segon Tomàs Martínez de Catalunya i el tercer classificat Antoni Llambres de Balears; i la primera dona en classificar-se va ser Rosa Miñano , en segona posició va ser Marta Gimeno, ambdues de Catalunya , Raquel Frias de Castilla Lleó va ser la tercera classificada.
La jornada de dissabte va concloure realitzant-se la primera sèrie eliminatòria en 16ens de final.
La jornada de diumenge va iniciar-se a primera hora del mati a vuitens de final amb un cel ennubolat i una pluja lleu, on la presencia dels mosquits va ser molt més acusada que el dissabte. Dels representants del Club Tir amb Arc Pardinyes només va arribar a vuitens Alex Baigol quedant finalment en 11ena posició.
Finalment els campions d’Espanya que s’han proclamat a les instal·lacions del Club Tir amb Arc Pardinyes són: en arc instintiu masculí, Álvaro Buberos (CLE), seguit de Juan Gómez de (CB) i Jose Antonio Visiedo (AR). En instintiu femení, Carmen Arrebola (BL), la segona Maria Zaldivar (AR) i, la tercera Raquel Pérez (Madrid)
En longbow home José Luis Iriarte (N), Eugenio Casal (G), Vicente Busquets (BL), en dones, Eguzkiñe Rabasco (N), segona Melania Sanjorge (G) i tercera, Marisa Martínez (N)
En la modalitat d’arc nu masculí, l’or és per a César Vera (BL), la plata pel català Carles Xandri (CT ) i el bronze per Luis Cano (Valencia). En dones la primera és Rosa Miñano (CT), la segona, Marta Gimeno (CT) i la tercera, Raquel Frias (CLE).
La propera sortida dels arquers del Club Tir amb Arc Pardinyes serà aquest proper cap de setmana (1 i 2 de Juliol) al Campionat d’Espanya de Clubs que es celebrarà a les instal·lacions del Club Tir amb Arc Alcobendas (Madrid), amb la participació dels equips masculins d’arc recorbat i d’arc compost.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.