Tel.973 651070- 

 

En una petita i desconeguda vall del Pirineu de Lleida es troba l’allotjament d’agroturisme, Casa Roca, una casa plena d’històries i de tradició, fundada al segle XV per Francesc Roca

 

Només entrar, al costat d’una pica d’oli, trobareu l’antiga premsa de vi. Tot i que avui ja no són en funcionament (la tecnologia els ha anat apartant), continuem «fent oli i vi pel gasto de casa». Pujant escales amunt, us rebrà un antiquíssim foc de rogle, un foc central en una habitació on tot el sostre és xemeneia. Al voltant del foc hi ha els centenaris bancs per seure i fer torrades amb all-i-oli de codony. Només per aquesta joia arquitectònica, gairebé única, ja val la pena anar-hi.

 

L’ entorn

Per tradició, a la Vall de Barcedana, hi abundava el conreu de vinyes i oliveres; avui, tot i que hi ha una aposta pels vins d’altura, a casa Roca predominen els conreus de l’olivera, els fruiters i els cereals: el blat, l’ordi i la colza, com a cultiu alternatiu.

Aquest entorn, juntament amb els serveis que us ofereix la casa, fan possible l’oferta d’un agroturisme familiar, casolà, amb una oferta gastronòmica tradicional basada en producte de proximitat i, en alguns casos, amb productes conreats i elaborats a la pròpia casa.

 

 

La Capella de Sant Francesc

M’oblidava de la capella situada al costat del portal d’entrada, consagrada el 1637 a l’advocació de Sant Francesc d’Asís. Una altra petita joia de la casa.

La Cuina

Els plats de Casa Roca s’elaboren amb una matèria primera de proximitat i moltes vegades de producció pròpia.

De bon matí ofereixen un esmorzar com els d’abans: amb embotits i pernil, i una selecció de melmelades elaborades a la pròpia casa.

En els altres àpats del dia, sempre tenen una escudella o una sopa, amanides amb verdures de l’hort, carns guisades, pollastres del nostre corral guisat amb prunes, confitats…

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.