AUTOR VÍDEO.  Jorge Agustín #FreelanceVideo.-

 

Concurs d’idees per a la reforma i millora de la plaça de l’Auditori i l’entorn del Centre d’Art La Panera

FUNDACIÓ PAISATGE URBÀ

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Fundació Paisatge de Lleida, ha publicat aquesta setmana les bases del concurs d’idees per a l’adjudicació dels projectes d’obres de reforma i millora de l’entorn del Centre d’Art La Panera i de la plaça de l’Auditori, que han estat fruit de sengles processos participatius endegats a través del programa Espais Singulars, en el qual també col·labora la Demarcació a Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que la Fundació Paisatge de Lleida està convençuda que amb aquests concursos es resoldran dos espais de la ciutat amb un cert conflicte d’usos, tant des del punt de vista urbanístic com paisatgístic.

El responsable de l’Urbanisme municipal ha manifestat que està en marxa el procés perquè aquests espais recuperin el seu dinamisme i la seva força, que al cap i la fi facilitaran la connexió i convivència entre veïns, comerciants, usuaris dels diferents equipaments i espais de trobada. Tall de veu F. Larrosa.

Els interessats en participar en aquest concurs tenen de termini fins al 22 de setembre, a les 2 del migdia, per presentar els seus projectes en la seu del Col·legi d’Arquitectes.

La Fundació Paisatge de Lleida va endegar el passat mes de juny els processos participatius, a través d’uns tallers oberts a tothom, amb l’objectiu final d’ aconseguir espais públics vius i útils adequats a la ciutadania, mitjançant intervencions urbanístiques per a la seva articulació amb la ciutat, amb l’objectiu que esdevinguin espais de centralitat que augmentin la qualitat de vida dels lleidatans i lleidatanes.

Aquests tallers contemplaven, en una primera fase, el procés per aportar i recollir idees i propostes, que són les que ara s’han tingut en compte per convocar les bases del concurs públic.

En aquest sentit, el concurs permetrà la selecció de la millor proposta per a la intervenció urbanística en l’àmbit, que servirà de base per a la redacció del projecte de reforma per tal de millorar la qualitat funcional, ambiental i paisatgística de les places i el seu entorn; haurà de millorar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels vianants i els diferents mitjans de transport; permetrà establir una proposta d’ordenació dels usos de l’àmbit que no comprometi la continuïtat i permeabilitat de l’espai lliure, i també ha de permetre articular una estratègia ambiental per l’àmbit, que integri de manera coherent els espais verds, pavimentats i mobiliari urbà amb criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social

 

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.