L’Ajuntament i Adamo Telecom signen un acord per instal·lar cablejat amb capacitat de 1.000 Mb de descàrrega, el que permet la connexió a Internet més ràpida del país


Uns 1.400 llars d’Almenar podran accedir a la fibra òptica gràcies a l’acord signat entre l’Ajuntament d’aquest municipi i l’operadora Adamo Telecom per tal d’instal·lar durant el primer trimestre del 2018 una xarxa de cablejat amb capacitat de 1.000 Mb de descàrrega i 300 Mb de pujada, el que suposa la connexió a Internet més ràpida del país. Actualment els veïns disposaven d’una capacitat màxima de 10-12 Mb, per la qual cosa pràcticament podran multiplicar per 100 la velocitat de descàrrega.

Segons ha anunciat Ramon Gasulla, director de desplegament de xarxa d’Adamo Telecom, les feines de col·locació de la fibra òptica podrien començar a finals de 2017 i es preveu finalitzar-les durant el primer trimestre de 2018. Un cop executats els treballs, els veïns interessats en la connexió podran gaudir d’Internet a una velocitat de 1.000 Mb de descàrrega i 300 Mb de pujada, a més dels serveis de telefonia fixa i mòbil en paquets flexibles adaptats a les necessitats del client que també ofereix la firma.

Carles Ferrer, regidor de Noves tecnologies de l’Ajuntament d’Almenar, ha afirmat que “amb aquest acord, deixarem de ser ciutadans digitalment de segona, per poder jugar a primera divisió. Si volem créixer, si no volem perdre el tren de la competitivitat no ens podem limitar a disposar de carreretes digitals secundàries, sense que ens puguem beneficiar de les innovacions tecnològiques”.

“Almenar gaudirà dels nostres serveis de connexió a internet, telefonia fixa i telefonia mòbil amb la mateixa qualitat i al mateix preu competitiu que oferim a grans ciutats com Barcelona o Madrid”, ha assegurat Fredrik Gillstrom, fundador i director executiu d’Adamo Telecom. Aquesta firma, implantada a l’Estat espanyol l’any 2010, treballa actualment a tot Catalunya, així com a Astúries, Cantàbria, Conca, Madrid, Sevilla i València.

El projecte és possible gràcies a l’estratègia que du a terme Adamo destinada a fer arribar la fibra òptica a entorns rurals —especialment on no arriben les operadores clàssiques— i al compromís de l’Ajuntament d’Almenar per tal que el municipi estigui a l’avantguarda de les noves tecnologies. L’acord estableix que el Consistori cedirà un espai per col·locar la capçalera que permetrà la connexió a la xarxa troncal de fibra òptica i facilitarà les obres d’instal·lació del cable.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà.